Airco's installatie

Voor bij u in de regio Almere

Verwoert Installatietechniek plaatst klimaatbeheersings- en koelsystemen voor zowel particulieren als ondernemingen en instellingen.

 

Installatiedienst: airconditioning laten plaatsen

 

Voor de plaatsing van een vaste airconditioner hoef je de hele woning niet open te breken. Er moet wel een muurdoorvoer van binnen naar buiten gemaakt worden. Voor huishoudelijke toepassingen is dit vrij eenvoudig en is weinig hak- of boorwerk nodig. In bestaande woningen worden de koelleidingen meestal in een kabelgoot, of soms in een vals plafond of wand, weggewerkt. Wij helpen graag om de meest esthetische, technisch haalbare en betaalbare oplossing te vinden.

Bij nieuwbouwprojecten is het ook mogelijk de airco-leidingen, net zoals alle andere nutsvoorzieningen, in de muren of onder de vloeren te voorzien. In dat geval kom je best tijdig bij ons langs want een degelijke planning is dan van het grootste belang.

 

Wil je een airconditioning laten plaatsen, dan onderneemt Verwoert Installatietechniek bij installatie van een airco steeds de volgende stappen:

 

Stap 1: De binnen-en buitenunit moeten door middel van geïsoleerde, zachtkoperen koelleidingen met elkaar verbonden worden.

Stap 2:  Het koelcircuit wordt gecontroleerd. Het moet lekdicht zijn want anders kan het toestel zijn koelmiddel verliezen en daardoor niet meer werken of zelfs defect raken.

Stap 3: De airconditioner wordt met een vacuümpomp luchtledig gezogen omdat in het koelcircuit vocht en lucht zitten die het toestel tijdens de werking zouden kunnen beschadigen. Aan de hand van een vacuümmeter wordt gecontroleerd of het vereiste vacuüm bereikt wordt.

Stap 4: Het toestel wordt opgestart en met een zogenaamde manifold kijken we na of de druk in de airconditioner correct is.

 

Daarnaast bieden wij ondersteuning d.m.v. onderhoud aan zowel door ons reeds eerder geïnstalleerde systemen. Spoedgevallen worden behandeld met een reactietijd van maximaal 4 uur door onze 24-uurs service. Sluit u een servicecontract af dan berekenen wij geen voorrijdkosten. Verwoert Installatietechniek is STEK-gecertificeerd en kan op alle genoemde